Snapchat-1914318633_edited_edited.jpg

ALEN RASAK

Volontär, Strongman

Alen Rasak har varit fysiskt aktiv sedan han var 5 år gammal.

Sportkarriären började med fotboll i ett lokalt knattelag men styrketräningen kom som en följd, först för att gynna fotbollen och sedan den nystartade brottningen...

När Alen var 14 började han med mer seriösa armhävningar, pull-ups, och andra kroppsövningar. Han fick sitt första gymkort vid 16-års åldern och det var först endast för att gynna fotbollen och brottningen, som då var hans huvudfokus.
På träningarna och på planen under blodigt allvar var han alltid störst, och kommentarer från både lagkamrater och motståndare gjorde honom osäker på sin storlek.

Inom brottning är det positivt att vara stor, men under fotbollen går det inte riktigt ihop. Dock var det just det som var Alens specialitet; att vara stor.

Intresset för Strongman, styrkelyft och kraftsport hade redan funnits där, men rädslan över att pusha sin kropp till sådan grad hade övertaget under en längre tid.
Det var först efter inspirerande ord från Eddie Hall som Alen bestämde sig för att ”ge det ett försök”, och började träna med tyngre vikter under sitt andra år på gymnasiet, början av 2019.


Resultaten kom snabbare än förväntat.

Alen växte, orkade lyfta mer, växte ytterligare, och orkade ännu mer.

Plötsligt slog det honom att det driv han alltid haft, den råa styrkan som konstant vuxit inom honom, den dedikation för fysisk prestanda som burit honom, har på tysta vingar alltid lett honom mot ett enda mål: Strongman.


Idag är Alen en av världens mest framstående atleter i sin åldersgrupp.

Idag är Alen en Atlas.