ÖSA_Logo_sharpen.png

OM OSS

Örebro Strongman Atlas startade innan föreningen tilldelades ett organisationsnummer i januari 2021, innan styrelsen bestämdes och det första årsmötet hölls i november 2020, innan ”Örebro Strongman Atlas” som föreningsnamn ens var bestämt, eller det minsta spekulerat.


Örebro Strongman Atlas föddes i hjärtan av några unga Strongmanintresserade män en kylig första dag på hösten 2020, och fick fart på grund av det brinnande begäret efter mer. Efter att ha funnit varandra och skapat en liten grupp intresserade personer som tränade tillsammans, delade videor och motivation med varandra på sociala medier, så enade de sina röster till en stor klagande stämma över den brist på material och engagemang som många Gymägare i Örebro delade.


Frank Ngoda hade länge flyttat sig från gym till gym i jakten på att kunna lyfta mer och träna mer inriktat mot just Strongman, med däckvältning och atlasstenar. Eftersom investeringsförfrågningar från gymmedlemmar var få och långt isär, så hade många ägare fått dåliga erfarenheter av att tillgodose dessa, då det mesta materialet som tidigare köpts in, i slutändan blev undanskuffat och fick till slut göras av med till förlust.


Frank fortsatte ändå att försöka väcka engagemang hos ägare, och fick lov att utöva sina träningar i vissa gym, med eget material. Uppmuntran fanns alltid, men engagemanget föll ofta på döva öron.


Vetskapen om att det fanns fler Strongmanintresserade var uppenbar för Frank, och efter att till slut ha fått lov att anordna träningsutrymme i ett stall hos en bekant, började han bjuda med några bekanta dit för att träna med honom, som han träffat runt om på gymmen.


Drivet som Frank haft var inte exklusivt; många andra delade hans entusiasm för sporten, och tränade inför den.


Ett nätverk växte fram - sakta men säkert - under sommarhalvåret av 2020; där någon kände någon som kände någon. Plötsligt hade ett dussin män och kvinnor samlats i en förening genom gruppchatt och samordnade träningar. Plötsligt insåg de alla att de hela tiden varit ensamma, tillsammans; att det hela tiden funnits andra som delat samma driv, samma entusiasm, samma passion, men som gått enskilt och tränat med bristande vikter, drömmandes om mer.

Deras enade stämma över bristen på engagemang från lokala gym- och träningslokaler ljöd snabbt vid sammankomster och i gruppchatten, och snart hördes en inspirerad röst säga:


”Vi borde starta en förening.”Här står vi idag med Örebro Strongman Atlas registrerad som en idéell förening, där vi enade samlats under en gemensam röst. Eftersom ingen annan startat en samlingspunkt för alla Strongmanentusiaster i mellansverige, så får vi göra det.


Här står vi idag tillsammans - enade under ett namn, i en förening – med målet att gynna alla med intresse för Strongman. Tillsammans skall vi agera samlingspunkt och nå ut till fler som ensamma går och tränar med ett begär efter mer, som i sin ensamhet inte ännu förstår att den är en del av en gemenskap som den helt enkelt ännu inte funnit.


Vi arbetar för att nå ut till dessa människor, och tillsammans skapa en plats utöver den som alltid funnits i våra hjärtan, där vi kan mötas och träna tillsammans för gemensamma – och individuella – mål.