image0_edited.jpg

PONTUS ALARED

Ordförande, Stark men inte Strongman

Pontus Alared är en man med stort engagemang och entusiasm för vad han än ger sig in på, och tackar aldrig nej till en utmaning.

När Frank Ngoda och Alen Rasak räckte ut en hand för att be om hjälp så var Pontus snabb med att erbjuda den.

Pontus har aldrig haft ett större intresse för Strongman eller styrkesport, annat än klättring och atletisk träning.

Något som alltid har legat honom varmt om hjärtat dock, har varit människor.


Den hjälp som Frank och Alen först bad om, sträckte sig inte längre än att endast assistera med registrering av förening och några övriga basala, smått akademiska uppgifter, men efter det första riktiga mötet med de entusiastiska männen så smittade passionen av sig.

Pontus var snabb till att erbjuda hjälp, men ännu snabbare till att ta del av det otroliga engagemang som Frank och Alen bar på, och plötsligt fann Pontus sig mitt i processen av att planera en driven framtid för en förening som skulle kunna förändra (den lokala) världen.


Efter några samtal om de olika medlemmarna, och var enskild individs mål, hade Pontus plötsligt hela hjärtat med i processen. De underbara människor som är en del av föreningen, och som arbetar så outhärdligt att omvandla personligt satta mål till en fysisk sanning, berörde honom och skapade en passion för en sport som han aldrig själv vill utöva, men som han beslutsamt kommer att hjälpa andra till.


”Efter många år av teoretiska lärdomar så kan jag börja lyfta de som praktiskt utövar.”